miercuri, 18 februarie 2009

Michael Jackson vinde TOT!

Desi nu s-a mai auzit nimic despre starea de sanatate a artistului, ceea ce tocmai urmeaza sa faca este o dovada clara a faptului ca incerca sa isi puna ordine in viata inainte sa fie prea tarziu.
Mai exact, Michael a dat spre licitatie peste 2.000 de obiecte ce i-au apartinut si care au facut parte din tinutul Neverland!

In perioada 21-25 aprilie, in Beverly Hills, Julien`s Auctions va incerca sa vanda toate acele obiecte ce au fost evaluate intre 1,5 si 3 milioane de dolari.

Licitatia fenomen cuprinde: statui si mobilier de exterior din gradina Neverland, piese de mobilier si decoratiuni, antichitati, tablouri, obiecte de amuzament, jocuri si nu in ultimul rand obiecte memorabile ce au tinut de viata si cariera artistului. Toate lucrurile au fost impartite in cinci cataloage ce pot fi rasfoite online pe http://www.juliensactions.com/

Este suficient sa te uiti pe cateva pagini din catalogul de antichitati pentru a realiza ca Michael a trait intr-adevar ca un rege. Din catalogul cu jocuri iti dai seama ca a fost mereu un copil intr-un corp de adult. Insa cel mai trist mi se pare faptul ca isi vinde pana si obiectele vestimentare memorabile ceea ce nu poate decat sa insemne ca intr-adevar are probleme financiare. Pana si Darren Julien, presedintele Julien`s Actions, si-a manifestat surprinderea declarand ca este „cea mai excentrica si vasta colectie pe care a vazut-o”.

Aceasta licitatie nu are totusi cum sa fie un esec pentru ca Julian`s Auctions a reusit sa mai vanda in trecut o manusa alba de-a artistului cu impresionanta suma de 35.000$ si o pereche de sosete lucioase albe, purtate pe scena, cu suma de 15.000S!

Desi este clar ca situatia financiara a lui Michael nu este tocmai roz, artistul intentioneaza sa faca poate un ultim gest maret. El va dona o parte din incasari organizatiei MusiCares care s-a infiintat in 1989 si care are ca unic scop ajutorarea si sprijinirea muzicienilor.

Iata cateva dintre cele peste 2.000 de obiecte scoase la licitatie:

Jacheta neagra
Pret estimativ: 15.000 - 20.000$




















Aceasta jacheta a fost purtata de Michael pe 10 noiembrie 1984 cand a primit propria stea pe Hollywood Walk Of Fame.




















Sosete cu cristale din raul Rin
Ele au fost purtate de Michael intr-un turneu din 1981.
Pret estimativ: 600 - 800$




















O serie de manusi, in culori diferite, toate acoperite in intregime cu cristale swarovski.
Pret estimativ: 6.000 - 8.000$






















Michael Rege
Portretul a fost realizat in 1995 de catre pictorul american Norman Oak. Rama tabloului este realizata din aur.
Pret estimativ: 4.000 - 6.000$




















Usile de la intrarea fostului Neverland
Pret estimativ: 10.000 - 20.000$


















Canapea cu fotolii de piele din secolul al XX-lea
Pret estimativ: 800 - 1.200$














Tablou "Cleopatra`s Last Moments "
Acest tablou a fost realizat in 1892 de catre pictorul francez D. Pauvert.
Pret estimativ: 20.000 - 30.000$








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu