duminică, 25 aprilie 2010

Coca Zaboloteanu vs. Stone Creek

De Coca Zaboloteanu am auzit in urma cu mai bine de doi ani. Inca de atunci i-am admirat pantofii, insa abia recent mi-am zis ca ar cam fi cazul sa imi si achizitionez o pereche daca tot imi placeau atat de mult. Auzisem niste barfe cum ca nu ar fi bun calapodul asa ca am inceput sa intreb in stanga si in dreapta, in incercarea de a afla ceva concret, insa nimeni nu mi-a putut confirma nimic asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si m-am prezentat la atelierul ei spunandu-mi ca vreau sa-mi formez singura o parere. M-am simtit ca Alice in Tara Minunilor inconjurata de atatea perechi de pantofi, dar intr-un final am reusit sa-mi aleg un model. Dupa aproximativ o luna am avut propria mea pereche de pantofi Coca Zaboloteanu!

Am fost incantata de rezultat, insa entuziasmul a inceput sa scada dupa prima purtare. Tot atunci am inceput sa fac si comparatie cu o alta pereche de pantofi achizitonata cu ceva timp in urma de la Stone Creek.

Pantofi Stone Creek din piele (interior+exterior):
Pret: 250 lei
Toc: 10 cm
Purtari: aprox. 30

Pantofi Coca Zaboloteanu din piele (interior+exterior)
Pret: 330 lei
Toc: 7 cm Purtari: 3




































Inca de cand mi-am luat pantofii de la Stone Creek am fost constienta ca o sa fie obositor sa stau incaltata cu ei mai bine de 9 ore (asta este programul meu) pe zi, insa m-am incapatanat asta pentru mi-au placut mereu pantofii cu toc. Intr-adevar nu e usor sa stai atatea ore incaltata cu pantofi cu toc cui de 10 cm, insa tinand cont ca i-am purtat de mai bine de 30 de ori, pot spune ca am reusit si performanta asta. Ceea ce m-a surprins a fost ca nu m-au ros/ batut deloc! Exceptand faptul ca ma dor picioarele la finalul zilei de la tocuri (dar asta stiam de cand i-am cumparat) nu am de ce sa ma plang de acesti pantofi. Eram obisnuita cu ideea (proasta) ca orice pantof trebuie intai sa-ti faca o serie de bataturi pana sa ajungi sa te simti cu adevarat confortabil purtandu-i. Pantofii de la Stone Creek mi-au demonstrat contrariul. Au fost exceptionali de la bun inceput!
Prima data cand am purtat pantofii Cocai aveam de facut un drum destul de lung pe jos dar mi-am zis ca nu am ce probleme sa intampin de vreme ce erau pantofi facuti pe comanda... In plus m-am gandit ca daca rezist atatea ore incaltata cu cei cu toc de 10 cm, o sa fie un adevarat fleac sa merg incaltata cu cei de la Coca ai caror toc masoara doar 7 cm si este si mai gros. In realitate lucrurile au stat altfel. Dupa o jumatate de ora obosisem deja, deci nu erau mai comozi decat cei negri, iar dupa o ora deja aveam bataturi la spate, iar talpa ma ustura de parca as fi mers cu niste saboti cu talpa de lemn. Evident ca am fost nevoita sa-mi cumpar plasturi ca sa pot ajunge inapoi acasa si m-am simtit al dracului de penibil ca la o pereche de pantofi de 330 de lei, facuti pe comanda, trebuie sa port plasturi!
Ajunsa acasa m-am gandit pentru prima data sa fac o comparatie intre cele doua perechi de pantofi si am realizat ca cei de la Coca nu au niciun burete pe talpa, intre calapod si ultima bucata de piele lipita pe interior, asa cum au cei de la Stone Creek. De aici si senzatia de talpa de lemn...
De atunci i-am mai purtat de 2 ori si deja flecurile s-au tocit mai rau decat cele de la pantofii cu platforma pe care i-am purtat de zece ori mai des.
Este adevarat ca primesc mereu laude la adresa lor si imi place cum arata la exterior, insa intr-adevar calapodul lasa de dorit... Am scris acest articol pentru ca si eu mi-as fi dorit sa pot sa citesc parerea cuiva despre pantofii Coca Zaboloteanu inainte sa ma duc sa imi cumpar. Dar, acum ca am facut-o si pe asta si mi-am format propria parere pot sa spun ca a fost ceva "once in a lifetime".








































3 comentarii:

  1. Am avut si eu o astfel de experienta... Am cumparat o pereche de panotfi cu toc cui de 10,5 cm de la Solo Donna care arata superb( http://tinypic.com/r/t9zc5t/3) ( http://tinypic.com/r/154c9dl/3 ). I-am purtat la banchet (unde am stat 8 ore, plus dans) si ma pot declara foarte multumita. Evident ca picioarele m-au durut la final, dar pantofii nu m-au jenat, nu alunecau si chiar daca calcaiul nu era chiar in largul lui cu marimea a reusit sa nu iasa afara...
    A doua achizitie a fost o pereche de pantofi de la Emozione (cu tocul de 6,5 cm). Credeam ca daca m-am descurcat cu pantofii cu toc cui de 10,5 cm va fi un adevarat fleac sa merg pe toc de 6,5 cm ( http://tinypic.com/r/24vpu2d/3 ) ( http://tinypic.com/r/2w6bb41/3 ). Defapt, dupa cam 3 ore picioarele pur si simplu imi zvacneau, si desi nu m-au jenat asa incat sa am nevoie de plasture, mi-au provocat o durere destul de bine pronuntata. Tocurile pantofilor de la Emozione s-au tocit de 2 ori mai rau ca celor de la Solo Donna. E adevarat ca nu sunt firme foarte renumite si e adevarat si ca nu i-am purtat prea des, insa aceste concluzii le-am putut trage foarte usor, iar la banchet trebuie sa recunosc ca am fost putin flatata ca desi aveam pantofi inalti, am rezistat cu ei pana la final, iar alte fete care aveau toc nici de 6 cm nu au rezistat. Deci pana la urma depinde foarte mult modelul pantofului... mai mult decat lungimea tocului sau de firma de care au fost facuti (nu intru in detaliu de pret, au fost identice).

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte frumosi pantofii crem :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru parere. M-a ajutat mult avand in vedere ca vroiam si eu sa imi cumpar pantofi Coca Zaboloteanu. Acum ma mai gandesc, mai ales daca spui de plasturi si bataturi...I hate those:)-Mihaela.

    RăspundețiȘtergere