vineri, 9 aprilie 2010

Centrul istoric vs. Foto Cabinet

Astazi am descoperit pe blogul lui Mircea Badea o informatie care mi-a atras atentia in mod deosebit. Era vorba despre o expozitie de fotografie despre centrul vechi atunci vs. acum, un proiect realizat de Andreea Berecleanu in colaborar cu Eugen Ciocan. Numele fotografului imi este extrem de cunoscut pentru ca l-am cunoscut personal cu ceva timp in urma.

Deschiderea expozitiei a avut loc pe 8 aprilie, insa dupa parerea mea a avut partea de o promovare extrem de proasta astfel ca prea putini au ajuns sa afle de ea. Totusi nu e timpul pierdut.

In fotografiile de epoca au fost imortalizate cateva vedete care par sa nu-si gaseasca locul in centrul vechi plin de ruine si graffiti.


















Fotografia mea preferata: Eugen Ciocan si Andreea Berecleanu























Gabriela Vranceanu Firea
















Geanina Corondan si Claudiu Bleont























Marcel Iures

















Monica Petricu


















Sunt o fana a stilului vintage asa nici fotografia de epoca, realizata dupa tehnica traditionala, pe pelicula, tratata sepia si colorata manual nu avea cum sa nu ma pasioneze. Cu mai bine de doi ani in urma am descoperit Foto Cabinet-ul, singurul studio de fotografie din tara care inca mai pastra vie aceasta tehnica extraordinar de expresiva de a imortaliza portretele oamenilor.

Pe atunci lucram la iDieta, o alta revista online dedicata femeilor, asa ca nu am stat mult pe ganduri si i-am facut o vizita lui Eugen Ciocan, cel care a deschis Foto Cabinet-ul, si care este intitulat pe buna dreptate Maitre Photographe de la Belle Epoque.

In urma intalnirii noastre am realizat si un material video care din pacate nu a apucat sa mai fie publicat pe site. Pe atunci studioul era pe strada Paris, undeva in apropiere de P-ta Victoriei, iar Eugen Ciocan imi spunea ca locul lui este in centrul istoric... Intre timp visul i s-a implinit iar noua locatie este situata pe Strada Lipscani Nr. 41, etaj 1. Iata materialul:

P.s: Din pacate muzica de pe fundal este cam tare...

Un comentariu:

  1. o idee intr-adevar buna! cred ca foarte multe visam la tabloul mamei de pe perete probabil situat in casa bunicilor.

    RăspundețiȘtergere