vineri, 26 iunie 2009

Sa ne aducem aminte de Michael Jackson...

Probabil multe dintre voi ati aflat deja tragic veste… Michael Jackson a suferit ieri un stop cardiac in casa sa din Holmby Hills, Los Angeles. Medicii care i-au acordat primul ajutor au incercat timp de 45 de minute sa-l resusciteze dupa care l-au dus de urgenta la Centrul Medical UCLA din Los Angeles.

Vestea ca Michael ar fi murit se vehicular inca de ieri seara, insa oficialii spitalului refuzau sa dea orice declaratie. Sute de fani s-au strans in fata spitalului s-au rugat pentru regale muzicii pop si i-au fredonat ore intregi melodiile. Totusi, vestea tragic a venit in cele din urma, iar sumbrul adevar a iesit la iveala. Michael a murit la varsta de 50 de ani!

Artistul avea programat un turneu de revenire care cuprindea 50 de concerte ce urmau sa fie susţinute in Londra, incepand cu 12 iulie anul acesta. Toate biletele pentru show-urile sale se epuizasera in doar cateva ore dupa punerea acestora in vanzare ceea ce demonstra inca o data faptul ca Michael avea numerosi fani care asteptau cu sufletul la gura reintoarcerea sa pe scena muzicala. Atunci se spunea chiar ca Michael a izbucnit in lacrimi la aflarea vestii ca biletele s-au vandut atat de repede. Fara doar si poate simtea entuziasmul reintoarcerii. Artistul a tinut o conferinta de presa in care anunta ca dupa aceasta serie de concerte totul se va termina, cariera sa muzicala va lua sfarsit insa, din pacate, nu a mai apucat sa isi vada implinit acest vis…

Cred ca putini pot spune ca nu i-au fost fani. Eu m-am numarat printre ei… desi eram destul de mica si nu intelegea exact ce inseamna sa ai un idol (eram in calasa I-a). Recunosc, am fost poate influentata de sora mea mai mare cu 4 ani si jumatate, insa tin minte cum ne uitam impreuna la concertele lui, pe care le aveam inregistrate pe casete si incercam sa le imit pe acele fane isterice care plangeau atunci cand il vedeau.

Banii nostri de buzunar, spre disperarea mamei, se duceau in mod obligatoriu pe insigne cu Michael Jackson. Avem zeci! Ce faceam cu atatea? Si eu si sora mea aveam geci de blugi blindate de sus pana jos cu acele insigne (aveam dubluri pentru ca evident fiecare era cu setul ei). Spuneam spre disperarea mamei pentru ca am dus-o in acel punct in care intr-o zi le-a adunat pe toate intr-o punga si ne-a amenintat ca le arunca pe ghena daca mai cumparam una singura. Totul pana la insigne, ne-am spus atat eu cat si sora mea asa ca ne-am potolit.

In perioada de criza toti devenim inventivi asa ca nici noi doua nu am facut exceptie! Ne-am apucat sa ne confectionam propriile insigne. Decupam imagini cu Michael din reviste, le lipeam pe o bucata de carton si apoi cu putin scoci atasat pe spate si un ac de siguranta! Asa ca eram si mai mandre de rezultatul final. Probabil am fi avut mare succes cu ele dar pe atunci nu exista trendul “hand-made”.

Mai tin minte cat de tare ne suparam pe bunicul nostru care din dorinta de a ne tachina ne spunea ca este “o maimuta”… Iar noi incepeam de fiecare data pledoaria de aparare ca niste adevarati avocati.

Asa ca astazi mi-a fost imposibil sa nu-mi doresc sa scriu acest articol in memoria primului meu idol… Sunt convinsa ca nu sunt singura care are astfel de amintiri legate de Michael Jackson asa ca va invit sa ni le impartasiti si sa dedicam aceasta zi celui care a fost si va ramane Regale Muzicii Pop!



















2 comentarii:

  1. Lumea este EGOISTA! Fiecare are propriile interese, fiecare e preocupat de propria persoana, fiind gata sa faca rau oricui doar pt a-i fii ei/lui bine. scopul?! nici aici nu-i greu: banii! hartiile astea colorate, numerotale bla bla au pus stapanire pe noi, ne-au transformat in niste animale insetate de a avea mult, mult , cat mai mult.. si dupa cum stii, oricat de mult ai avea, niciodata nu este suficient.
    Xanax, Propofol... God! Nici nu vreau sa realizez ce devenise saracul Jacko..
    Dar sincer.. mi-e greu sa vorbesc despre el.. eram fana de mica (4ani) si-ti zic sincer ca nu am crezut nicio clipa in toate aberatiile (gen: pedofilie) lansate de mass-media. Era suficient sa-i auzi vocea (chiar si intr-un simplu interviu) ca sa-ti dai seama cata inocenta si timiditate ascundea.
    Inca o data, cei care au facut din Michael un "thriller" au dat dovada de rautate, sete de bani... nu am cuvinte! Shame on them! >:P
    Hey.. dar privirea sus! daca intr-adevar ai fost fan MJJ o sa il ai mereu in minte ca pe o poveste frumoasa.. o poveste din care ai sa inveti intotdeauna (chiar si la 80 de ani :]). Titluri precum "Heal the world", "Earth song", "We are the world" (geniala piesa), "Man in the mirror", "Will you be there" and so on... iti vor ramane cu siguranta intiparite! Asa cum s-a spus in acea frumoasa ceremonie tinuta la Staples Center: "He wanted to heal the world through his music, and he succeded.".. El a fost un pod intre rasism, religii. El a fost mereu un copil. El a fost regele muzicii pop! El este THE KING OF POP! His music and legacy will live forever on! Rest In Peace Michael Joseph Jackson! (Jacko) >:D <

    RăspundețiȘtergere
  2. Simple life...dak tu te consideri o fana..cum ii spui "Jacko"??Nu stii cat de mult ura sa i se spuna asa?..."Wacko Jacko"..vine dintr-un tabloid englez...chiar el a spus-o..si tu spui: "eram fana de mica"..asta inseamna ca acum dupa ce el nu mai este printre noi nu mai esti fana??..dak nu asta ai vrut sa spui imi cer scuze...dar ai grija pe viitor cum te exprimi..WE LOVE YOU SO MUCH MICHAEL!!ICH LIEBE DICH MEHR!

    RăspundețiȘtergere