marți, 25 noiembrie 2008

Trend 2009: Genti, posete si plicuri

Despre gentile de anul viitor designerii au un singur lucru de spus « Nu le mai purta pe umar ! » Chiar daca in privinta materialelor folosie sau a designului, nu au cazut de acord, modelele fiind extrem de variante, totusi majoritatea au ales ca gentile sa nu fie purtate pe umar.

Iata ce propune fiecare designer in parte:

Jean Paul Gaultier pentru Hermés

Designerul readuce in prim-plan geamantanul de pe vremea bunicii sau chiar a stabunicii. Asa ca anul viitor cand vei pleca in vacanta, daca vrei sa urmezi tendintele trebuie neaparat sa iti achizitionezi un geamantan vintage!


Lanvin


Plicurile Lavin sunt extrem de mici si demne de red carpet. Sunt ideale pentru aparitiile glamorouse nu doar din cauza marimii ci si din cauza accesoriilor si a materialelor folosite : materiale lucioase (piele lacuita), pielea de crocodil si elemente metalice aurii.


Louis Vuitton

Gentile Louis Vuitton nu se vor afla niciodata printre preferatele mele si asta penru ca de fiecare data par tot mai kitschoase, fiind extrem de incarcate. Totusi ca si celelalte case de moda si Louis Vuitton a folosit tot pielea lacuita si indiferent de marimea gentilor, cestea nu au fost purtate pe umar.

Miu Miu

Si in colectia Miu Miu s-au folosit pielea lacuita, pielea de reptila si chiar daca gentile aveau bretele ele au fost purtate ca si plic.
Pucci

Ca si Lanvin, si plicurile Pucci au tot un design preferat de majoritatea vedetelor atunci cand vine vorba de aparitii pe covorul rosu. Si in acest caz, plicurile sunt lacuite, din piele de reptila si au accesorii lucioase ce se aseamana cu solzii de peste.


Moschino


Gentile Moschino sunt voluminoase dar tot din piele lacuita! Mare atentie insa la modul in care sunt purtate: sub nicio forma pe brat (asa cum isi tin gentile mai toate fetele Barbie in ziua de azi).

Gucci

Gucci a intrat in offside parca mai rau decat Louis Vuitton readucand in prim-plan rucsacele! Daca acesta se adreseaza probabil pustoaicelor de liceu, cel de-al doilea model, pare sa fie ideal pentru studentele care vor sa isi puna cartile si caietele direct in geanta asa ca au nevoie de una voluminoasa!

Casa de moda italiana a fost singura care a pastrat ideea gentii purtate pe umar insa intalnim aceleasi materialele: pielea lacuita, de reprila si accesoriile metalice aurite.

Burberry

Gentile Burberry sunt si ele voluminoase si au culori metalizate de gri si aramiu. Chiar daca au bretele lungi tot nu sunt purtate pe umar.

Yves Saint Laurent

Posetele (daca le pot numi asa) Yves Saint Laurent sunt exceptia de la regula. Sunt atat de mici incat par mai degraba niste portofele.


Stella McCartney

Posetele Stella McCartney, in culori pastel, sunt cu siguranta preferatele mele. Au un design vintage si sunt extrem de elegante. Un plus este si faptul ca sunt realizate doar din piele, fara alte elemente lucioase.

Chloé

Gentile Chloé sunt si ele lacuite sau din piele de reptila si accesorii metalice aurite. Si acestea, chiar daca au bretele lungi sunt purtate ca si plic.


Un comentariu:

  1. unele gentute sunt foarte frumoase, iar ideea cu gamantanul nu stiu daca poate fi pusa in practica, deoarece am devenit foarte comozi si ne este mai bine cu trolerul!

    RăspundețiȘtergere