joi, 3 septembrie 2009

Trend for Men 2009: Hair style

Deja ne-am obisnuit ca periodic sa se intoarca moda anumitor ani. Aceasta regula nu se aplica doar atunci cand vine vorba de vestimentatie sau accesorii ci si in cazul coafurilor.

Iata care sunt principalele tendinte de hair style din acest an, pentru barbati, propuse de marii designeri:

Carare pe mijloc

Daca in marea majoritate a colectiilor designerii au preferat cararea intr-o parte, nu acelasi lucru s-a intamplat si la Giorgio Armani. Designerul a preferat tunsorile de lungime medie cu carare pe mijloc. Acest stil de coafura a fost extrem de populara in anii`90 o data cu aparitia boyband-urilor precum Backstreet Boys si Boyzone cand in fiecare formatie exista cel putin un membru care sa aiba o astfel de coafura.






Gel din belsug

In colectiile Hugo Boss si Moschino modelele masculine au avut coafuri modelate cu extrem de mult gel. Parul perfect intins si aranjat cu carare intr-o parte pornind de la tampla a fost pur si simplu lipit de cap cu ajutorul gelurilor de par.

Hugo Boss:





Moschino






Dat pe spate

Roberto Cavalli a fost un alt designer care s-a abatut de la regula cararii pe mijloc preferand ca modelele sa aiba parul pieptanat pe spate. Evident ca si de aceasta data produsele de styling sunt un „must”. Un alt lucru pe care trebuie neaparat sa il aiba barbatii care adopt aceasta coafura este: parul din belsug. Chelia nu are ce cauta in acest trend. Nici macar inceputul de chelie...




Lasat pe frunte

Cand credeam ca moda barbatilor cu breton a apus, designerii se imcapataneaza sa ne demonstreze contrariul.

Modelele care au prezentat colectia lui Gianfranco Ferre au avut cel mai lung breton. Tot parul este pieptanat dinspre crestet spre frunte. Bretonul astfel obtinut a fost foarte subtil stilizat pentru a da un aspect de „ciufulit natural”.






In cazul modelelor Gucci, acestea au avut breton, insa de aceasta data s-a putut sesiza si cararea intr-o parte. Bretonul a fost mult mai scurt decat in cazul Gianfranco Ferre si extrem de filat pentru a putea fi stilizat in suvite bine definite.

Coafura modelelor din colectia Prada s-a apropit de cea a modelelor din colectia Gianfranco Ferre, doar ca de aceasta data parul a fost perfect intins iar apoi doar cateva suvite de deasupra au fost stilizate.

Prada:






Gucci:





Elvis style

Colectiile D&G au fost extrem de interesante. Daca in ceea ce priveste vestimentatia cei doi designeri par sa se fi inspirat din stilul renumitului Hugh Hefner, in materie de coafura par sa fi luat un alt exemplu si mai celebru: nimeni altul decat Elvis Presley. Desi coafurile modelelor nu au fost stilizate cu aceeasi cantitate de gel, forma finala s-a pastrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu