sâmbătă, 17 octombrie 2009

Pantofii cu toc – noul trend masculin?!


Cu ceva timp in urma am descoperit pe un blog o fotografie, facuta in Paris, cu un barbat care purta botine cu toc. M-am minunat ce m-am minunat dar am trecut peste.


Astazi, in timp ce „rasfoiam” o revista online, am dat peste cateva imagini cu Bill Kaulitz, solistul trupei Tokio Hotel, care purta o pereche de cizme cu toc.






















Sa spunem ca a fost picatura care a umplut paharul curiozitatii mele asa ca am simtit nevoia sa „investighez” acest caz pentru a afla cat de raspandit este acest fenomen si daca putem vorbi deja despre un trend masculin.

Se pare ca cel care se face vinovat este designerul Marc Jacobs. In septembrie 2008, la prezentarea colectiei Louis Vuitton primavara 2009 a purtat o pereche de pantofi cu toc.




















Tot in 2008, Marc a fost fascinat de fuste pe care le-a purtat cateva luni bune pana si-a descoperit pasiunea pentru tocuri. El declara atunci ca in colectiile sale pentru 2009, destinate femeilor, a realizat foarte multe modele de fuste desi in mod normal prefera pantalonii. Intamplarea a facut sa incerce una dintre fuste si sa isi dea seama ca se simte extraordinar . Designerul a declarat: „Sunt foarte confortabile si ma face fericit sa le port. Asa ca mi-am luat mai multe modele si acum nu pot sa incetez sa le mai port.”




















Marc Jacobs & Victoria Beckham






































Trendul a fost promovat si de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy sau Tom Cruise care din cauza nevestelor mai inalte, nu de putine ori au simtit nevoia sa poarte pantofi cu un toc mai mare decat ar purta orice alt barbat.

Cel care a dus mai departe acest trend a fost Karl Lagerfeld. Designerul pasionat si de fotografie a realizat recent o sedinta foto pentru numarul din toamna al revistei Purple. Modelul ales de Karl (si muza acestuia) a fost frumosul Baptiste Giabiconi care a purtat indiferent de tinuta (desi uneori aceasta a lipsit cu desavarsire) o pereche de pantofi negri cu toc stiletto! Aceasta nu este prima data ci a treia oara cand designerul il incalta pe Baptiste Giabiconi cu pantofi cu toc.















































Primul pictorial a fost realizat pentru numarul din martie al revistei Vogue (Franta) iar a doua oara Baptiste nu doar ca a purtat pantofi cu toc dar si o rochie din colectia Chanel Couture, pentru un pictorial din revista Vogue Japonia.




















Prima data cand am vazut imaginile cu Baptiste Giabiconi gol pusca dar incaltat cu pantofii cu toc stiletto mi-a trecut prin minte ca orice femeie ar fi pusa intr-o adevarata incurcatura pentru ca nu ar stii ce sa admire mai intai: posteriorul modelului sau pantofii?!




















Street Style:









































8 comentarii:

  1. lasa draga sa simta si ei pe picioarele lor cat au suferit si sufera in continuare femeile pentru cativa centimetrii in plus la inaltime.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar nu as vrea sa dau pe strada peste un asemea specimen. sunt scarbosi

    RăspundețiȘtergere
  3. Inainte scriai macar o data pe saptamana, insa de mai multe saptamani nu ai mai postat niciun articol pe blog. Te asteptam cu noi articole!

    RăspundețiȘtergere
  4. Saptamana aceasta vin cu noi postari despre cele mai populare trenduri din acest an care, desigur, se vor purta si in 2010!

    RăspundețiȘtergere
  5. f scarboasa moda pt baieti:O...si fetele ce o sa poarte?costum si cravata??:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce moda pentru barbati infioratoare!!!Rusine sa postati asa ceva pe un site ca acesta!Chiar este un dezastru modern!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta se poate numi moda pt gay nu pt barbati ,infiorator,sincer sunt designer-vestimentar dar nu apropo asa ceva.

    RăspundețiȘtergere