luni, 25 mai 2009

Balmain a impus cel mai puternic trend din acest an

Designerul Christophe Decarnin a reusit sa readuca brandul Balmain in topul preferintelor vedetelor. El a lansat anul acesta un trand, cu prima colectie pentru sezonul primavara-vara, pe care l-a continuat si in colectia toamna-iarna.

Este vorba despre umerii puternic evidentiati atat ai jachetelor (fie ele din piele, de blugi, stofa sau satin) cat si ai rochiilor glamorouse cu paiete si accesorii sclipitoare.

Vedetele au prins imediat gustul acestor noi creatii ce par desprinse dintr-un film stiintifico-fantastic.

Victoria Beckham este cea care s-a indragostit pur si simplu de jaghetele de piele! Rareori este vazuta purtand acelasi lucru de mai multe ori, insa aceasta regula nu s-a aplicat si in cazul creatiilor Balmain. Victoria a fost vazut de cel putin 3 ori purtand o astfel de jacheta.

Rihanna a fost si ea fascinata de acest trend, insa ea nu s-a limitat doar la creatiile Balmain. Ea a fot fotografiata purtand jachete cu umeri proeminenti semnate atat Marc Jacobs cat si Derek Lam.

Victoria BeckhamRihannaBalmain S/S 2009


Balmain S/S 2009

Rihanna - Drek Lam S/S 2009


Rihanna - Marc Jacobs S/S 2009
Beyonce


Balmain S/S 2009


Sarah Jessica Parker

Balmain S/S 2009


Gwyneth Paltrow
Blamain S/S 2009

Jennifer Connelly

Drew BarrymoreBalmain S/S 2009
Kate Moss

Balmain Fall 2009


In ceea ce priveste casa de moda Balmain, aceasta a fost infiintata inca din 1945 de catre Pierre Balmain. In acea perioada industria modei mai era dominata doar de inca doua branduri celebre precum Christian Dior si Cristobal Balenciaga.

In 1982 Balmain a murit iar afacerea a fost preluata, pana in 1990, de catre asistentul sau Erik Mortensen. Doi ani mai tarziu, casei de moda, i s-a alaturat si renumitul designer Oscar de la Renta. Acesta s-a ocupat de colectiile couture in perioada 1993 - 2002.

In 2003 designerul Laurent Mercier a incercat sa mentina pe linia de plutire brandul insa nu a reusit. Casa de moda Balenciaga a intrat in faliment si a fost salvata de cativa investitori abia in 2005 cand designerul Christophe Decarnin a preluat fraiele.

Acesta este singurul designer care a reusit, dupa atatia ani, sa readuca brandul la valoarea sa initiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu