vineri, 3 decembrie 2010

Povestea posetelor „deghizate” in romane celebre

Pe Olympia Le-Tan am descoperit-o abia astazi cand creatiile ei mi-au atras atentia intr-un mod placut. Olympia este un designer francez de posete, insa nu orice fel de posete. As plusa si as spune ca sunt cele mai interesante modele, cele mai neobisnuite (intr-un sens bun) pe care le-am vazut in ultima vreme. Mai exact, designerul francez s-a folosit de popularitatea celor mai celebre romane doar ca, in locul paginilor cu povesti captivante, orice femeie pasionata de accesorii va gasi un spatiu frumos decorat unde sa-si poata purta pudra, rujul si telefonul mobil!

Prima vedeta care a purtat un astfel de accesoriu pe covorul rosu a fost Natalie Portman. Actrita a asortat un plic "Lolita" la o rochie, neagra, Dior. Tinuta speciala a fost purtata la premiera celui mai recent film in care a jucat „Black Swan”.

La scurt timp, Clemence Poesy, o actrita de origine franceza, a aparut la premiera celui mai recent film din seria Harry Potter, cu un plic asemanator, copie dupa romanul „La Belle et la Bête”. De aceasta data, poseta a fost un accesoriu perfect pentru o rochie Chanel!

Daca la o prima vedere pare surprinzatoare asocierea Olympia Le-Tan/ Dior sau Chanel, in realitate lucrurile sunt cat se poate de firesti.

Designerul francez are un backgrownd impresionant: dupa ce a urmat cursurile unei scoli de arta din Paris, a facut practica la Chanel pentru ca mai tarziu sa ajunga sa lucreze pentru casa de moda Balmain timp de sapte ani!

In prezent, designerul francez, are propriul brand si a lansat trei colectii de posete de acest gen. Toate sunt hand-made si sunt in editii limitate existand doar cate 16 exemplare din fiecare model.

Cum s-a ajuns la acest design interesant? Olympia a marturisit ca a fost impresionata, inca din copilarie, de colectia tatalui ei de carti vechi. Dupa ce s-a mutat in propria casa a inceput sa colectioneze carti vechi din anii `40 si `50 cu coperti deosebite. Treptat s-a gandit ca le poate transforma in ceva si mai special! Si bine a facut!

Industria modei a primit-o cu bratele deschise, judecand dupa numerosele aparitii in cele mai cunoscute reviste de profil, iar acum portile i s-au deschis si catre vedetele pregatite sa isi accesorizeze tinutele de pe red carpet intr-un mod cat mai original!

Iata si alte modele:

http://www.olympialetan.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu