vineri, 3 iunie 2011

Colectia Christian Louboutin toamna-iarna 2011: pentru toate gusturile dar presarata si cu mici excentricitati

Christian Louboutin a lansat, cu putin timp in urma, colectia pentru sezonul toamna-iarna 2011. Modelele variaza atat de mult si abordeaza stiluri atat de diferite incat este imposibil sa nu gasesti cel putin un model care sa-ti placa.

Iata pantofii mei favoriti:

- Metalici, cu platforma dubla ascunsa si toc cui
- Cu influente retro (in stilul anilor `70) cu tinte si toc gros

- Stilettos din piele intoarsa cu accesorii metalice


Exista si cateva modele extrem de excentrice:

- Botine cu platforma dubla, ascunsa, realizate in totalitate din piele de ponei. Sunt curioasa sa vad ce vedeta va purta pentru prima data acest model care imita piciorul unui ponei... Mi se pare destul de sadica aceasta botina.
- Daca trecem peste piciorul de ponei dam peste... o laba de catel. Pana si unghiile au fost redate, insa intr-o varianta mai glam fiind pline de cristale maronii.
- La o prima vedere acest model nu este ciudat, insa daca stai sa analizezi iti dai seama ca aplicatiile nu sunt paiete ci ... ochi de papusi! Pe toata partea superioara, pielea este accesorizata cu o multime de ochi din plastic, de mai multe marimi, ai caror pupile se misca!
In noua colectie Christian Louboutin a folosit atat insertii din blana (in culori naturale sau vopsita) cat si pielea de ponei. Aceasta din urma a fost chiar vopsita astfel incat sa imite pielea de leopard.






O alta tendinta este reprezentata de pantofii cu tepi. Acestia au fost realizati atat in varianta stiletto (cu toc cui si varf ascutit) cat si intr-o varianta cu platforma si toc mult mai inalt, insa la fel de subtire. Aceste modele par adevarate bijuterii. Totusi, combinatia de rosu si auriu mi se pare mult prea stridenta.


Tot pentru a imita animal print-ul, designerul a gasit o varianta mult mai "Peta friendly". Astfel au aparut modelele paietate in intregime care, din nou, sunt prea incarcate pentru gustul meu.



O alta tendinta este reprezentata de pantofii stralucitori, realizati parca dintr-o multime de particule de sclipici. Acestia se vor numara, cu siguranta, printre favoritii vedetelor mai ales la evenimentele cu red carpet.


Si din modelele prezentate pana acum s-a putut observa ca designerul a propus pentru noul sezon pantofi cu toc foarte subtire dar a pastrat si o tendinta din sezonul actual - tocul gros atat la pantofi cat si la sandalele cu platforma.




Acelasi calapod - 3 modele diferite:

Tot in aceasta colectie gasim trei modele diferite de pantofi care au pornit de la acelasi calapod: unul alb, satinat (perfect pentru o viitoare mireasa), unul din piele neagra cu paiete aplicate si unul din lac si cu bareta pe glezna.




Iata si alte modele de pantofi din colectia toamna-iarna 2011:








Ceea ce ma socheaza de fiecare data la Christian Louboutin este site-ul de prezentare: www.christianlouboutin.com 

Acesta este un simbol al kitsch-ului, fiind mult prea animat si colorat pentru un brand atat de puternic, adorat de atatea nume celebre. Site-ul pare sa aiba ca public tinta copiii cu varste de pana la 7 ani fiind populat cu personaje intalnite in mod special in cadrul circului.

Iata cateva print screen-uri:



Un comentariu: